torstai 26. maaliskuuta 2015

Soijajauhot käyttöön



Päädyin leipomaan sämpylöitä kun löysin keittiön kaapista soijajauhoja enkä keksinyt mitä muuta helppoa niistä voisi valmistaa. Syön yleensä aika vähän leipää ja silloinkin ruisleipää. Sämpylät tai leipä pelkästään vehnäjauhoista valmistettuna ovat mielestäni pelkkää "pullamössöä", jonka syömisestä ei hyödy mitään. Soijajauhot sisältävät paljon proteiinia ja nämä sämpylät tuntuivatkin täyttävän ihan hyvin.

Ainekset:

½litraa vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
4dl soijajauhoja
vehnäjauhoja
1dl öljyä
Päälle unikonsiemeniä.

Lisää suola kädenlämpöiseen veteen. Sekoita soijajauhot, vehnäjauhoja ja kuivahiiva keskenään. Sekoita jauho-hiivaseos veteen. Lisää öljy ja vehnäjauhoja niin ettei taikina tartu sormiin. Anna kohota liinan alla. Leivo taikinasta sämpylät ja kohota uudelleen. Ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti