perjantai 9. tammikuuta 2015

Fasun mahaongelmat jatkuvat


En ole jaksanut kirjoitella tänne, koska Fasun tilanne ei ole mennyt yhtään paremmaksi. En ole joulun jälkeen tehnyt muuta kuin valvonut, heräillyt keskellä yötä, itkenyt, tuntenut epätoivoisuutta ja yrittänyt selvittää mikä Fasulla voisi olla ja mitä voisin tehdä parantaakseni sen oloa. Tallilla olen rampannut jopa kolme kertaa päivässä ja olin siellä myös viime viikonloppuna yhden kokonaisen yön. Se ainakin on tullut selväksi, ettei Fasulla mitään käytöshäiriötä ole, vaan kipeä maha. Fasulla ei ennen ole ollut mitään tällaisia ongelmia, eikä sitä ole ikinä ennen edes tarvinnut vielä klinikalle. Varattuani klinikka-ajan olin helpottunut, koska ajattelin että tietenkin kaikki selviäisi ja Fasu tulisi kuntoon.

Klinikkakäynnin jälkeen aloitettu psyllium-kuuri ei ole auttanut. Matolääke on annettu. Soitin klinikalle ja sanoivat, että voin kokeilla Metacamia ja sen pitäisi auttaa jo yhdestä annoksesta jos on auttaakseen. Jäin tallille samana iltana yöksi kun annoin kipulääkkeen. Ei näyttänyt olevan vaikutusta. Yhtenä aamuna annoin Fasulle apteekista ostamaani magnesiamaitoa, joka puskuroi happoja kahden tunnin ajan. Se tuntui auttavan, mutta se pitäisi kuitenkin antaa tyhjään mahaan, joten siitä ei paljoa apua ole.

Maanantaina Fasu sai kranioksakraalihoidon. Fasu on ollut jäykempi ratsastaa oikeaan kierrokseen, joten ollaan nyt kolme kertaa hoidatettu sitä. Aiempina kertoina isoin ongelma on ollut lantion alueella, mutta nyt myös niskassa oli selvää jumia, joka voi olla aiheutunut joulukuisesta hampaiden raspauksesta. Hoitaja löysi myös Fasun mahakivun. Hoidon jälkeen Fasu oikein venytti koko kehoaan kaulasta takajalkaan. :)

Fasun ruokintaa ollaan nyt myös muutettu mahaystävällisemmäksi. Mysli, kivennäinen ja sinkkituote jätettiin pois. Nyt syötetään Racing Mashia, joka sisältää mm. pellavansiementä ja lesettä, Chian siemeniä ja Progut farmia, joka on valmistettu panimohiivasta. Ennen Fasu sai heinät kolme kertaa päivässä, nyt neljä kertaa.

Fasun oireet:

- Kiukkuisuus: Saa kiukkuisia kohtauksia karsinassa, potkiskelee ilmaa/seinää karsinassa etenkin kun on syönyt jonkin aikaa, mutta myös yön aikana yksittäisiä potkuja, aamulla voi olla jopa vaikea saada loimen jalkalenkkejä kiinni. Luimistelee syödessä. On myös pukitellut karsinassa.

- Kosketusarka maha.

- Apaattisuus, yleisvaikutelmasta näkee että on kipeä, vaikka olisi korvat hörössä.

- Välillä vähän ripulia.

- Kylkiluut näkyvät (tätä on ollut myös aiemmin).

- Sylkirauhaset turvonneet.

- Hikoilu tallissa (voi johtua potkimisesta).

- Pahanhajuinen hengitys.


Keskiviikkoiltana tulin siihen tulokseen, että Fasulla on pakko olla mahahaava. Vaikkei siitä merkkejä klinikalla löytynyt, se voi silti olla mahdollista. Torstaiaamuna soitin eläinlääkärille ja selitin tilanteen. Hän soitti tänään apteekkiin ja tiistaina haen Fasulle GastroGard lääkkeen mahahaavaan. Kokeillaan ensin viikon kuuri. Tuo lääke maksaa noin 300 euroa viikolta, joten nyt toivotaan että siitä olisi apua!

Viimeksi olen ratsastanut Fasulla kunnolla viikko sitten. Se ei ainakaan näytä kipuilevan pohkeen puristuksesta, mutta nyt mennään varmuuden vuoksi ihan rauhallisesti siihen saakka kunnes tilanne paranee. Alla kuvia tältä päivältä. Käytiin ensin kävelemässä pari kierrosta kentällä ja sen jälkeen mentiin maastoon.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti