lauantai 27. joulukuuta 2014

Fasun joulu


Fasun viereiseen karsinaan muutti yli viikko sitten 2-vuotias tamma. Fasu ei sietänyt tammaa, ja alkoi potkia karsinan seiniä. Yön aikana tallikäytävällä oli purua ja loimet olivat tippuneet karsinan ovesta. Lopulta tilanne kärjistyi niin, että Fasu hajotti karsinassa yön aikana juomakupin ja suolakivitelineen. Jalat olivat onneksi säilyneet ilman turvotuksia ja haavoja. Hajonneen juomakupin paikalle asennettiin uusi ja Fasun ja tamman väliin laitettiin vaneri. Tästä huolimatta aattoaamuna löytyi taas hajotettu juomakuppi. Fasun viereen varsan paikalle vaihdettiin vanhempi tamma. Uutta juomakuppia ei asennettu, vaan laitoin ämpäriin vettä. Yön aikana käytös ei kuitenkaan näyttänyt vieläkään muuttuneen, juomaämpärin sanka oli muuttanut muotoaan, käytävälle oli potkittu purua ja riimut tippuneet karsinan edestä. Myös jalassa oli muutama pieni haava.

Joulupäivän iltana menin 8 jälkeen tallin satulahuoneeseen salakuuntelemaan mitä tallissa tapahtuu. Hevoset olivat vielä syömässä, mutta ensimmäinen taisi käydä makuulle jo puoli 10. Kuulin Fasun pärskähtelevän muutaman kerran, mutta mitään tavallisesta poikkeavaa ei kuulunut. 11 jälkeen päätin lähteä kotiin. Käytävällä kävellessäni tallissa oli ihana tunnelma, säkkipimeää ja 13 hevosta aivan hiljaa. Fasu ei ollut vielä makuulla, joten puhalsin pari kertaa hiljaa sen sieraimiin. Taisi vähän ihmetellä mitä teen siihen aikaan tallissa. :) Lähtönikään jälkeen Fasu ei luultavasti ollut riehunut mitään, koska tallissa oli aamulla kaikki kohdallaan. Ehkä herra nyt vasta huomasi vieruskaverin vaihtuneen.

Aattona Fasu tietysti sai lahjoja ja herkkuja ja käytiin kävelemässä joulumaastossa. Joulupäivänä mentiin maneesissa ja eilen tapaninpäivänä maastossa. Vein eilen vielä tarhaan kuusen ja karsinaan havunoksia, jotka olikin kiitettävästi syöty. Alla Fasun joululahjat.


Lami-Cell New Crystal satulahuopa

Schockemöhle Profi nahkainen este/yleisvyö

Jacson luonnonharjas pääharja ja dandyharja





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti